Edunvalvonta

Osasto tekee tärkeää työtä jäsenten etujen valvomiseksi,

Osasto opastaa ja auttaa ja on jäsentensä tukena työelämän vaikeissa asioissa.

Se kiertää työmaita valvontakäyntien merkeissä ja pyrkii tehokkaasti puuttumaan laiminlyönteihin ja epäkohtiin.

Jos sinulla on kysyttävää, niin soita osaston päivystäjälle tai osastotoimitsija Jyrki Tapperille tai tule käymään osastolla päivystysaikana, niin keskustellaan ja selvitetään asiat.

Jotta saadaan edunvalvonnasta vielä laadukkaampaa, niin täytä

Työmaavalvontailmoitus

Käsittelemme sen luottamuksellisesti.

 

Terveisin

Hallitus

 

 

Osastotoimitsija

 

Jyrki Tapper on aloittanut osastotoimitsijana 6.5.2019 alkaen.

Jyrkiin saa parhaiten yhteyden soittamalla hänelle maanantaista keskiviikkoon klo 8 - 12  numeroon: 044 971 7714 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen: jyrki.tapper1(ät)outlook.com.

 

 

 

 


 

Ylityöt muuttuivat hätätyöksi Sähköliiton ylityökiellon aikana

Ajankohtaista

21.9.2018

 

Sähkönjakelussa toimivat yritykset tekivät Sähköliiton seitsemän viikon ylityökiellon aikana 210 hätätyöilmoitusta aluehallintovirastoille. Normaalisti avit saavat vain muutamia ilmoituksia vuodessa. Yli 420 alan työntekijää teki helmi–maaliskuussa lähes 2 400 tuntia hätätyötä. Yli puolelle työtunneista ei ollut avin hyväksyntää.

Hätätyön teettämisen perusteena on ennalta arvaamaton tapahtuma, joka aiheuttaa tai uhkaa aiheuttaa keskeytyksen säännöllisessä toiminnassa tai joka vaarantaa hengen, terveyden tai omaisuuden, eikä työtä ole mahdollista siirtää myöhemmäksi. Sähköliiton selvityksen mukaan perusteet täyttyivät hyvin harvoissa ylityökiellon aikaisissa tilanteissa. Hätätyö oli yrityksille kätevä keino ohittaa ammattiliiton julistama ylityökielto.

– Työnantajat paikkasivat näin myös resurssipulaa voimalaitoksissa, joissa on tapana hoitaa kaikki poikkeustilanteet ylitöinä, kertovat Sähköliitossa asiasta selvityksen tehneet työehtoasiantuntija Juha Lujanen ja työympäristöasiantuntija Jarkko Korhola.

Enimmillään yksittäinen yritys teki 58 hätätyöilmoitusta. Parikin yritystä teetti yli 100 tuntia hätätyötä, jolle ei ollut avin hyväksyntää.

Hätätyön määritelmä oli kateissa myös aluehallintovirastoissa, jotka eivät päätyneet yhteneviin ratkaisuihin samankaltaisissa tilanteissa. Tiukimmat avit hyväksyivät vain vajaat 7 prosenttia saamistaan ilmoituksista.

– Vielä 1980-luvulla sähköyhtiö ja sen toimitusjohtaja saivat perusteetonta hätätyötä teetettyään korkeimmassa oikeudessa tuomion työaikalain rikkomisesta. Nyt lakia rikotaan viranomaisten silmien alla, ja työaikalain tarkoittama työntekijöiden suojelun periaate on täysin hukassa, sanoo Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti.

– Työntekijöiden edustajana velvollisuutemme on selvittää viranomaisten ja yrityksien toiminnan laillisuus. Tarvittaessa teemme tutkintapyynnön poliisille saadaksemme yritykset ”kaidalle tielle”.

Lue lisää selvityksestä ensi torstaina 27. syyskuuta ilmestyvästä Vasama-lehdestä. 

TYÖHUONEKUNNAT:

Kokoustilamme on varustettu uudella ja ajanmukaisella kokousvälineistöllä.

Jos tarvitset sitä, soita ja varaa osaston päivystäjältä tai puheenjohtajalta.
 
Ohjeita tilan käytöstä saa toimihenkilöiltä.